وبلاگ علمی و تفریحی
جدیدترین نرم افزار ها , مطالب و مقاله های مهندسی
تبلیغات
درباره ما


حامد هاشمی ٍ با سلام این وبلاگ جهت ارتقاء دانش فنی مهندسی ایجاد شده است مطالب و مسائل متفرقه صرفآ جهت کاهش یکنواختی وبلاگ است هر مطلبی که فکر کردید در شآن این وبلاگ نیست گزارش دهید هر مطلبی که فکر میکنید به قوم یا قبیله ای بی احترامی شده گزارش دهید هر مطلبی که برخلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران است گزارش دهید با تشکر
ایمیل : hamedhashemiii@yahoo.com
نویسندگان
ساعت
اطلاعات

سیاستهای آموزشی



 

آموزش از جمله مهم‌ترین فاکتورهای آینده ساز اشخاص وجوامع است. همان‌گونه که به قرن 21 نزدیک می‌‌شویم آموزش بیشتر نمایان می‌‌شود. امروزه سطح پیشرفت براساس این معیار سنجیده می‌‌شود که تا چه حد جامعه با اقتصاد جهانی در هم آمیخته و تا چه میزان دارای مشخصات جامعه اطلاعاتی است. به دلیل پیشرفت‌‌های وسیع در ارتباطات و فن‌آوری حمل و نقل، دنیا کوچک وکوچکتر شده و در نتیجه اشخاص، جوامع و کشور‌‌ها خواهی نخواهی در ارتباط مستقیم وتعامل با یکدیگر قرار دارند.

در این بین فن‌آوری‌‌های اطلاعات تأثیری مستقیم و اساسی بر روش زندگی افراد درسراسر دنیا دارند. اشخاص می‌‌بایست مجهز به دانش ‌و مهارت‌‌های روز شوند تا بتوانند با جامعه‌ای که به‌صورت فرایند‌های پیچیده‌تر می‌‌شود هماهنگ باشند.

درعوض، این موضوع نیازمند به استفاده اشخاص به آموزش تا حد امکان و با کیفیت بالاست.

آموزش سیستمی باز و پویا و در ارتباطی تنگاتنگ با محیط است و فقط تا زمانی موفق است که بتواند با تغییرات وفق پیدا کند. امروزه تمامی ملل دنیا بدون شک قبول دارند که برای پیشرفت، صنعتی شدن، مردم سالار بودن امنیت حال و آینده، نیازمند آموزشی با کیفیت بالا هستیم. سطح پیشرفت کشور امروزه براساس پیشرفت انسانی و به علاوه روش‌‌های سنتی سنجیده می‌‌شود.برای چنین ارزیابی‌معیار‌های جدیدی مانند تعداد افراد با سواد، منابع اختصاص داده شده به کودکان وسهم دانش، مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. تمامی ناظرین بدون شک موافقند که قرن بیست و یکم عصر اطلاعات است. امروزه دانش‌‌‌ها روز به روز به سرعت از رده خارج می‌‌شوند به از این روی دانشی که امروزه تولید می‌‌شود ابعادی ورای دانش‌دیروز بوجود می‌‌آورد.پیشرفت‌‌های فن‌آوری ارتباطات،کانال‌‌های ارتباطی سنتی را ابتدایی جلوه می‌‌دهد. افراد درتمام جامع،دانش‌آموزان و اولیاء سیاست‌مداران وخدمت‌گزاران جامعه،کارمندان و رهبران اتحادیه‌‌‌ها همگی ناگزیرند دانش‌جدید را که با تغییر شرایط پیش می‌‌آید به‌سرعت فراگیرند.

بدون شک، آموزش در این تغییر شکل با عظیم ترین مبارزه روبروست. سیستم آموزشی موظف است به شرایط جدید که بوسیله تغییرات اقتصادی فن و ساختاری ایجاد شده عکس العمل نشان دهد و در عین حال در جریان تغییر، نیز شرکت کند. در مباحثه مربوط به طرح نیروی کار برای جامعه اطلاعاتی، این محرز است که عصر جدید نیازمند فن‌آوری مردمی است که:

الف) توانایی وفاق با پیشرفت‌‌های تکنولوژی وتغییراتی که چنین پیشرفت‌‌هایی را ایجاد می‌‌کند را داشته با شند.

ب) توانایی این را داشته باشند که خودرا در رابطه با فن‌آوری پیشرفته به روز کنند واین کار را با آشنایی با کامپیوتر باید شروع کنند

ج) معلوماتی عمیق از مطالب کاری خود داشته باشند

د)توانایی ارتباط بیانی و نوشتاری در حداقل یک زیان خارجی داشته باشند.

ر) از مهارت‌‌های لازم برای کار کردن در شرایط بین رشته ای برخوردار باشند.

دراین موقعیت همگی شاهدیم که اهمیت آموزش همان‌طور که به قرن بیست ویکم نزدیک می‌‌شویم روز به روز افزایش می‌‌یابد و این به دلیل فن‌آوری‌‌های جدید و آهنگ سریع رشد است. در این بین، کاربرد آموزش نیز تغییر کرده و صرفاً در جهت با سواد کردن مردم گسترش یافته تا افرادی را پرورش دهد که از سطح بالایی از آگاهی برخوردار بوده و، قادرند از علم و فن‌آوری استفاده کنند. امروزه، آموزش دیگر تحت مطلقه یک گروه اجتماعی نیست موضوع سن وگروه سنی هم درکار نیست.

همان‌طور که زمان به پیش می‌‌رود، آموزش بخش‌‌های وسیع‌تری از جمعیت و دوره‌‌های طولانی‌تری از زندگی افراد را در برمی‌گیرد. به این‌گونه آموزش می‌‌باید به‌عنوان فرایندی که درهمه بهتر و بهتر می‌‌شود نگاه کرد. دیگر آموزش فقط، تلاشی برای آماده کردن جوانان برای زندگی نیست.

درعوض،روشی اززندگی شده که شخص مجبوراست همیشه درحال آموختن بی‌پایان باشد.

همان‌گونه که جامعه درطول زمان پیشرفت می‌‌کند،برای افرادش مقاطع طولانی‌تری از آموزش پایه را فراهم می‌‌کند. درکشور ترکیه که قدم‌‌های مؤثری برای صنعتی شدن، آزادی و مردم سالاری برداشته شده، سؤال دربارة این‌که جریان آموزش اولیه از چه نوع باید باشد،تا بتواند جوانان را به گونه ‌ای پرورش دهد که پیشرفت‌‌های کنونی را درک کنند و هم‌چنین مسائل و راه حل‌‌های آن‌‌‌ها را و درعین حال ارزش‌‌های فرهنگی را حفظ نمایند. همین‌طور تلاش برای گسترش آموزش پیش دبستانی و بهبود کیفیت آموزش از طریق انتقال به آموزش اجباری هشت ساله به همان اندازه مهم است. جنبة مهم دیگر از روی‌کرد کنونی آموزش توجه به این حقیقت است که محیط کلاس و مدرسه با مشخصات و احتیاجات محیطی که مدرسه در آن وجود دارد شکل می‌‌گیرد. به عبارت دیگر محیط کلاس و مدرسه مانند یک اکوسیستم در نظر گرفته می‌‌شود.

روی‌کرد کنونی به آموزش به‌عنوان پایه، تعامل بین شاگردان، معلمین، کارگزاران، خانواده محیط و جامعه را در نظر می‌‌گیرد. آموزش مؤثر شامل رهبری، مدیریتی قوی، برقراری انضباطی قابل درک و پذیرفته شده بوسیله همه، توقعات وانتظارات بالا در مورد یادگیری، کنترل دقیق و موشکافانه دانش‌آموزان و پیشرفت آن‌‌ها، مطالب درسی و مواد آموزشی که با شرکت معلمین تهیه شده، شرکت اولیا، اختصاص زمان برای یادگیری آکادمیک، شرکت جامعه و شاخص‌‌های آموزش که در دسترس جامعه میباشد.

هدف این است که آموزش جزئی جدانشدنی ازجامعه باشد و آموزش را با کادری که با این رویکرد تربیت شد‌ه‌اند به انجام رسانیم و به این‌گونه ازتعامل بین کلاس،مدرسه و محیطی که درآن وجود دارد اطمینان حاصل کنیم. به طور کلی تر می توان گفت که سیاست‌‌های کلی و جزئی آموزش ملی ازطریق برنامه‌‌های دولت درچهار چوب نظرات و عقاید آتاتورک درخصوص آموزش و به واسطه قانون اساسی جمهوری ترکیه و قوانین حاکم بر آموزش و پرورش تعیین و اجرا می‌‌ گردد.به عبارت دیگر افکار و عقاید و اصول و اصلاحات آتاتورک سازندة سیاست آموزش ملی ترکیه و اصول اولیه آموزشی کشور است.

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

ساختارآموزشی



 

به موجب قانون اصول آموزش ملی شماره1739، سیستم آموزش ملی تركیه شامل دو قسمت اساسی به نام آموزش رسمی و آموزش غیر رسمی است.

آموزش رسمی

آموزش رسمی به معنای سیستم مدرسه ای است. سیستم مدرسه ای آموزش ملی تركیه شامل چهار سطح ذیل است:

1ـ آموزش پیش دبستانی

2ـ آموزش ابتدایی

3ـ آموزش متوسطه

4ـ آموزش عالی

آموزش غیر رسمی

آموزش غیر رسمی،سیستم آموزش و پرورشی را پوشش می‌‌دهد كه موقعیت‌‌های شغلی برای شهروندانی فراهم می‌‌كند كه هیچ‌گاه آموزش رسمی نداشته‌اند یا دریكی ازسطوح ازآموزش رسمی هستند یا آموزش رسمی را ر‌‌ها كرد‌ه اند.

به طور كلی می توان ساختار نظام آموزشی كشور تركیه را در قالب ذیل خلاصه نمود:

آموزش پایه

طول برنامه به سال : 8 سال

سطح سن از : 6 تا 14 سال

آموزش متوسطه

طول برنامه به سال : 4 سال

سطح سن از : 14 تا 18 سال

متوسطه عمومی

طول برنامه به سال : 3سال

سطح سن از : 14 تا 17سال

متوسطه فنی

طول برنامه به سال : 4 سال

سطح سن از : 14 تا 18سال

متوسطه حرفه‌ای

طول برنامه به سال : 3 سال

سطح سن از : 14 تا 17 سال

وضعیت فعلی آموزش طی سال تحصیلی 2000 – 1999

سطوح آموزشی

تعداد مدارس

تعداد دانش آموزان

تعداد معلمان

پیش دبستانی

9882

251596

15696

ابتدایی

43324

10053127

324924

متوسطه

6168

2444407

143469

متوسطه عمومی

2663

1506379

70249

متوسطه فنی و حرفه ای

3505

938028

73220

كلیه آموزشهای رسمی

59374

12749130

484089

آموزش غیر رسمی

6531

2978799

48506

جمع كل

65905

15727929

532595

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

نهادهای آموزشی



 

در مقطع پیش دبستانی 9 هزار مربی و معلم در 5 هزار باب مركز پیش دبستانی به تربیت 150 هزار دانش آموز مشغول هستند. اما در مقاطع دبستان تا پایان دبیرستان تا سال 1997میلادی یعنی پیش از تغییر نظام آموزشی تركیه از سیستم آموزشی 11 ساله (3+3+5= دبیرستان + راهنمایی+ دبستان) به سیستم (3+8= دبیرستان + ابتدایی) وضعیت بدینصورت بوده است كه 7 میلیون دانش آموز ابتدائی در بیش از 50 هزار دبستان، 3 میلیون دانش آموز راهنمایی در 9 هزار مدرسه و 2 میلیون دانش آموز متوسطه در 5 هزار دبیرستان به تحصیل مشغول بوده‏اند.

همچنین در یكهزار باب مدرسه فنی و حرفه‏ای دورة راهنمایی حدود 500 هزار دانش آموز و در بیش از 2500 باب، مدرسه فنی و حرفه‏ای دورة متوسطه حدود یك میلیون دانش آموز به تحصیل اشتغال داشته‏اند. لازم به ذكر است بنا بر آمار مندرج در مطبوعات تركیه هر ساله 5/1 میلیون نفر به جمع دانش آموزان این كشور افزوده می‏شود، بطوریكه باید برای این عده 12250 باب مدرسه جدید آماده شود، از اینرو به علت افزایش جمعیت و نبودن مدرسه، مسئولان ناچار شده‏اند در 10333 مدرسه سیستم آموزش دو نوبتی را به اجرا درآورند.

نهادهای آموزش مذهبی

آموزش مذهبی در تركیه در سه رده دانشكده الهیات، مدارس قرآنی و مدارس مربوط به آموزش طلاب و وعاظ (مدارس امام خطیب) ارائه می گردد.

همه این مدارس از دهه 50 به بعد گسترش یافته‏اند. در حال حاضر مجموعة گروههای الهیات در 18 دانشگاه تركیه ایجاد شده است. در مجموع 4925 مدرسه قرآنی وجود دارد كه دارای 5295 مدرس، 176892 طلبه و 52028 دانش آموز در كلاسهای شبانه هستند. شمار كودكانی كه در دوره‏های تابستانی این مدارس درس می خوانند به 443،326،1 نفر می‏رسد. حقوق و مزایای مدرسین با دولت و تأمین سایر هزینه ها با خودمدارس است. مدارس امام خطیب نیز تا پیش از اجباری شدن 8 سال آموزش ابتدائی شامل بیش از 500 باب مدرسه آموزش دینی دوره راهنمایی با 300 هزار دانش‌آموز و بیش از 400 مدرسه آموزش دینی دوره متوسطه با 200 هزار دانش‌آموز بوده‌اند. لازم به توضیح است در این مدارس علاوه بر دروس مدارس عمومی، دروس عربی، قرآن، مسائل و احكام مذهبی تدریس می گردد.

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

هزینه های آموزشی



 

طبق آمار بدست آمده طی سال 1994، هزینه های آموزشی كشور تركیه بنا به تولید ناخالص ملی بر2/3 درصد معادل123563619000000 لیر بالغ می گردد.

هزینه های عمومی بر اساس سطوح مختلف آموزشی

پیش دبستانی : 0/2%

اولین سطح : 0/43%

دومین سطح : 0/22%

سومین سطح : 7/34%

هزینه‌‌های آموزش ابتدایی

هزینه فعلی كلی در آموزش در این شاخص به وزارت آموزش ملی اختصاص دارد. علاوه بر آن هزینه‌‌های آموزش پیش دبستانی تحت مدارس آموزش ابتدایی در كنار هزینه‌‌های آموزش ابتدایی تحت مدارس متوسطه در هزینه‌‌های آموزش ابتدایی لحاظ نشده است.بنابراین سهم آموزش ابتدایی در هزینه‌‌های كنونی عمومی آموزش تا سال 1997 بر8/71 درصد بالغ می گردید. گفتنی است كه این میزان تا سال1990 به 6 /78 رسیده و بعد از آن دائما كاهش یافت تا به رقم 8/71 درصد در سال 1997 رسید.

سهم آموزش ابتدایی در هزینه‌‌های كنونی آموزش عمومی

در حالیكه سهم سرانهGNP ختصاص یافته به آموزش ابتدایی 7/1 درصد درسال1990 بود، این رقم در سال‌‌های بعد افزایش یافت تا به1/2 درصد درسال1992 رسید. بعد از آن سهم آموزش ابتدایی در سرانه GNP كاهش یافت تا به 4/1 درصد در سال1997 رسید. نسبت هزینه سرانه دانش‌آموزی درآموزش ابتدایی بهGNP سرانه طی سالهای 1990 تا 1992 افزایش یافته و به 12 درصد رسید. اما بعدها تا6 /9 درصد در سال 1997 كاهش یافت.

شهریه تحصیلی دانشگاهی

شهریه های دانشجویان داخلی

حداقل : 15000 لیر تركیه

حداكثر : 114000000 لیر تركیه

شهریه های دانشجویان خارجی

حداقل : 5500000 لیر تركیه

حداكثر : 16500000 لیر تركیه

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

قوانین آموزشی



 

نكات برجسته،وظایف دولت درخصوص حوزه آموزش در اصول10ـ24ـ42ـ62ـ130ـ131ـ132 قانون اساسی جمهوری تركیه به شرح ذیل لحاظ گردیده است:

اصل 42ـ هیچكس از حق آموزش وپرورش محروم نخواهد شد، میزان حق آموزش به وسیله قانون مشخص و معین خواهد شد. آموزش و پرورش در راستای اصول و اصلاحات آتاتورك، براساس دانش‌روز و روش‌‌های آموزشی، تحت نظارت و كنترل دولت انجام خواهد شد. مؤسسات آموزش و پرورش كه مخالف این اصول باشند تأسیس نخواهد شد.

آزادی آموزش وپرورش شخص را از وفاداری به قانون اساسی مبری نمی‌‌كند،چراكه آموزش ابتدایی برای تمامی شهروندان مذكر ومؤنث اجباری است و در مدارس دولتی رایگان می‌‌باشد.

اصول مدیریتی مدارس خصوصی ابتدایی و متوسطه به وسیله قانون تعیین می‌‌شود تابا استاندارد‌های تعیین شده برای مدارس دولتی هماهنگ باشد. دولت بورس و دیگر كمك هزینه‌‌‌ها را برای دانش‌آموزان با استعدادی كه امكانات مالی برای ادامه تحصیل را ندارند فراهم خواهد كرد.

دولت اقدامات لازم برای تعلیم افرادی كه نیازمند آموزش خاص هستند را انجام خواهد داد تا چنین افرادی را به‌صورت عضو مفیدی ازجامعه در آورد.

آموزش، پرورش،تحقیق و مطالعه تنها فعالیت‌‌هایی هستند كه در مؤسسات آموزش و پرورش باید انجام شود. این فعالیت‌‌‌ها به هیچ وجه نباید مختل شود. هیچ زبانی غیر از تركی به‌عنوان زبان مادری به شهروندان تركیه در هیچ مؤسسه آموزش و پرورش تعلیم داده نخواهد شد.

زبآن‌‌های خارجی كه در مؤسسات آموزش و پرورش تعلیم داده می‌‌شوند وقوانینی كه مدارسی این‌چنین باید رعایت كنند راقانون معین می‌‌كند.

سازماندهی دوباره به شكلی اساسی در زمینة آموزش از طریق قانون یك‌پارچه سازی آموزش در سوم مارس 1924 انجام شد. خصوصاً با ساختن تمامی مدارس عضوی دنباله رو از وزارت آموزش ملی این تمامیت در تعلیم محقق شد. اصول این قانون از این قرار است:

اصل 1ـ تمامی مؤسسات آموزشی و پرورشی در تركیه باید تابع وزارت آموزش ملی باشند.

اصل 2ـ تمامی مدارسی كه بوسیله وزارت دادگستری و وزارت تأسیسات یا مؤسسات خصوصی اداره می‌‌شدند، تابع وزارت آموزش ملی شد‌ه اند.

اصل3ـ سهم بودجه مدرسه‌‌های تحت نظارت وزارت دادگستری و مؤسسات خصوصی به بودجه وزارت آموزش ملی منتقل خواهد شد.

اصل 4ـ وزارت آموزش ملی، هئیت علمی الهیات در دانشگاه را به وجود خواهد آورد تا متخصصین مذهبی‌تربیت كنند و مدارس جداگآنه ای برای پرورش كارگزاران كه مسئول امور مذهبی‌به‌عنوان امام و واعظ (سخنران) باشند تربیت خواهد كرد.

اصل 5 ـ از تاریخ تصویب این قانون مدارس متوسطه و دبیرستآن‌‌های ارتش كه تحت نظر وزارت دفاع بود‌ه‌اند و شیرخوارگاه‌‌های تحت نظارت وزارت بهداشت،تابع وزارت آموزش ملی خواهند بود. شكل هم‌كاری اعضا علمی مدارس متوسطه و دبیرستآن‌‌های نظامی تغییر خواهد كرد و بین وزارتخانه‌‌هایی كه این اعضاء متعلق به آن خواهند بود هماهنگی برقرارخواهد شد در حالیكه معلمانی كه عضو ارتش هستند ارتباط خود را تا آن وقت حفظ خواهند كرد.

اصل 6 ـ این قانون از زمان انتشارش لازم الاجرا می‌‌باشد.

اصل 7ـ هیئت دولت مسئولیت اجرای این حكم را بر عهده دارد.

- قانون222آموزش و پرورش ابتدایی كه بر آموزش ابتدایی به عنوان نظامی كامل دلالت دارد. قانون1739آموزش ملی(مصوب سال1973)،كه قانون2842(مصوب18ژوئن1989)وقانون 4306(مصوب 16 اوت 1997)در تبصره آن آمده اند، بر اهداف عام و خاص، اصول پایدار، ساختار كلی ،مؤسسات از هر نوع و در هر سطحی، آموزش كاركنان ، ساختمان و امكانات مدارس ، مواد و تجهیزات آموزشی و وظایف و مسئولیتهای حوزة آموزش و پرورش اشاره دارد.

- قانون 3308 آموزش حرفه ای و كارآموزی (مصوب 5 ژوئن1986 ) در جهت بهبود نظام آموزش فنی و حرفه ای.

- قانون 625 آموزش خصوصی (مصوب6 اوت 1995) درخصوص تأسیس و عملكرد مؤسسات آموزشی خصوصی

- قانون 2916 آموزش كودكان استثنایی (مصوب 1983) و (قانون573 مصوب 1997) ویزه خدمات آموزش استثنایی

- قانون 2547 آموزش عالی ( مصوب نوامبر 1981 ) ویزه اصلاح نظام آموزش عالی

یكی از مشخصه های قابل توجه قانون مذكور این است كه به ادغام مؤسسات آموزش عالی نظیر مدارس تربیت معلم و مؤسسات آموزش عالی منتهی گردید.

- مطابق قانون 4306 ( مصوب 1997 ) ، مدت زمان دورة تحصیل اجباری برای تمام كودكان 6 تا 14 ساله 8 سال است .

قوانین آموزش ابتدایی

از جمله مهمترین قوانین مراكز آموزش ابتدایی تركیه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

قانون شماره 222

قانون آموزش و پرورش ابتدایی شماره 222، آموزش ابتدایی در كشور تركیه را به شیو‌ه ای نظام مند و به هم پیوسته مطرح می‌‌كند. مراكز آموزش ابتدایی، ساختمان وتجهیزات مدارس، منابع مالی، هزینه‌‌‌ها و برنامه ریزی تحصیلی برای مدارس ابتدایی در این قانون مشخص شده است.

قانون شماره 4306

قانون شماره 4306 درتعدیل قانون آموزش پایه شماره 1739

به موجب این قانون با شروع سال تحصیلی98- 1997 دوره آموزش اجباری، هشت سال مداوم خواهد بود. از طریق این قانون (شماره 4306) كار‌های زیر اجباری است:

مؤسسات آموزش ابتدایی شامل هشت سال خواهد بود. این مدارس آموزش مستمر را ارائه خواهند كرد و فارغ التحصیلان این مدارس مدرك دیپلم ابتدایی خواهند گرفت.

ـ اصطلاح مدرسه ابتدایی ومدرسه متوسطه كه به‌صورت جداگانه بوده اند درقوانین شماره 222 و 2739 و 3308 با اصطلاح «مدرسه آموزش ابتدایی» جایگزین خواهد شد.

ـ دانش‌آموزانی كه با موفقیت كلاس‌‌های آمادگی را گذراند‌ه‌اند كه آموزش در بعضی از كلاس‌‌های آن به زبان خارجی است و هم‌چنین دانش‌آموزانی كه حق شركت در این برنامه را در سال تحصیلی 98ـ1997 داشته اند، آموزش اجباری خود را در این مدارس به پایان خواهند رساند.

ـ سیستم آموزش ملی به روشی سازماندهی خواهد شد كه هدایت دانش‌آموزان در راستای علائق و استعداد‌هایشان را به‌عهده بگیرد.

ـ ارائه سرویس‌‌های مشاور‌ه ای،درجهت ارائه اطلاعات اولیه درباره آینده شغلی مدارس آموزش متوسطه به دانش‌آموزان نیمه دوم سال آخر ابتدایی تا به دانش‌آموزان درتصمیم‌گیری صحیح در مورد انتخاب شغل كمك كند.

ـ برای افرادی كه آموزش ابتدایی را تمام كرده و می‌‌خواهند به‌عنوان داوطلب متقاضی تا قبل از دوره كارآموزی تعلیم ببینند، امكانات فراهم خواهد شد. شخص می‌‌باید چهارده ساله باشد و دوره ابتدایی را به پایان رسانده باشد تا بتواند در دوره‌های مهارتی‌شركت كند.

ـ كمك‌‌های اهدایی حوزه آموزش ازمحل مبادلات تجاری جمع آوری خواهد شد تا برای هزینه‌‌های آموزش ابتدایی مورد استفاده قرار گیرد.

قوانین آموزش حرفه‌ای

از جمله مهمترین قوانین مراكز آموزش حرفه ای می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

قانون شماره 3308

قانون آموزش حرفه‌ای ومهارتی شماره 3308 پنجم ژوئن1986 به منظور فائق آمدن برمسائل مربوط به اشتغال، وسایل و سرمایه درحرفة رسمی و آموزش فنی و حرفه‌ای به مرحله اجرا در آمد.

همزمان با قانون آموزش فنی و حرفه‌ای شماره3308 درخصوص ارزیابی پیشرفت سیستم آموزش فنی و حرفه‌ای هماهنگ با وضعیت كشور تركیه ، ابتكاراتی به‌عنوان اصلاحات ، معرفی شده و سیستمی ایجاد گردید كه در آن دانش‌آموزان می‌‌توانند آموزش حرفه‌ای خود را از طریق هم‌كاری بین مدرسه و صنعت به پایان برسانند. به موجب این قانون، دانش‌آموزان آموزش نظری را دو روز در هفته در مدارس می‌‌گذارنند و آموزش كاربردی را به مدت سه روز در هفته در مؤسسات می‌‌گذارنند. مؤسسات به این‌گونه دانش‌آموزان كه دوره مهارت یابی‌را می‌‌گذرانند حقوق می‌‌پردازندكه معادل سی درصد حداقل حقوق رسمی است. دانش‌آموزان هم‌چنین به وسیله منابع مالی وزارتخانه بیمه هستند.

قوانین آموزش عالی

ازجمله مهمترین قوانین آموزش عالی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

1- حكم آموزش ملی شماره 1739 مصوب سال 1973

2- حكم آموزش عالی شماره 2547 مصوب سال 1984 ویزه دانشگاه‌‌های خصوصی

3- حكم آموزش ملی شماره 4306 مصوب سال 1997

4- حكم شماره 4702 درخصوص دستیابی‌به برنامه‌‌های آموزش عالی دو ساله بدون امتحان ورودی برای فارغ التحصیلان دبیرستآن‌‌های فنی حرفه‌ای مصوب سال 2001

5- حكم آموزش خصوصی شماره 625 مصوب سال 1995ویزه مؤسسات دانشگاهی خصوصی

6- حكم شماره130 كه به منظور آموزش نیروی كار، تحت سیستم اصول آموزش و پرورش كنونی و برطرف كردن نیاز‌های كشور، به تاسیس دانشگاه‌‌‌ها منجر می گردد.

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

سرمایه گذاری‌ آموزشی



 

دولت مركزی تمام سطوح آموزش عمومی را مورد حمایت خود قرار داده و تمام هزینه های آموزشی را متقبل می شود .دولت های محلی نیز از آموزش ابتدایی و ساخت و نگهداری مدارس حمایت می كنند. در حدود10 درصد كل بودجة كشور به بخش آموزش اختصاص داده می شود.

با برقراری قانون شماره 4306، منابع كشور به كار افتاده و سرمایه گذاری به منظور ساختن فضا‌های آموزشی مورد نیاز آغاز شد.دركنار استفاده از منابع تخصیصی به سرمایه گذاری‌های آموزش ابتدایی در بودجه 1997 تخصیص11تریلیون TL از تنخواه سرعت دهنده به سرمایه گذاری‌های آموزشی تحت قانون شماره 4306نیز مورد استفاده قرار گرفت. بنابراین ظرفیت فیزیكی برنامه‌ریزی شده برای سال 1997 هشتاد درصد افزایش یافت و 12103 كلاس تا آخر همان سال به خدمت در آمد.

نرخ كلاس‌‌های احداثی آموزش ابتدایی طی سالهای1998- 1994

تعداد كلاس‌ها

سال

8230

1994

6282

1995

7279

1996

12620

1997

21620

1998

با درنظرگرفتن جریان سرمایه‌‌‌ها به بودجهMEB ازعایدات، اعانات آموزشی تحت قانون شماره 4306، اولویت به تكمیل سرمایه گذاری‌های در دست ساختمان و اضافه كردن طبقات و كلاس‌‌‌ها و مدارس كنونی داده شده است.هم‌چنین هم‌راه با برنامه‌‌های پرداخت و طرح‌‌های تاسیسات، وجوه به مدیریت‌‌های استانی انتقال یافت. در نتیجه در كنار 21620 كلاسی كه در مدارس ابتدایی تا آخر سال 1998 به خدمت گرفته شد. موقعیت‌‌ خوابگاهی برای38900 دانش‌آموز از طریق 61 مدرسه ابتدایی شبانه‌روزی محلی و 26 مدرسه شبانه‌روزی PIO ایجاد خواهد شد. علاوه بر آن 343 مدرسه ابتدایی از طریق قرارداد با ادارات مركزی وزارتخانه در طول سال 1999 به خدمت گرفته شد.

سرمایه گذاری‌ بخش خصوصی

در كنار مدارس آموزش 8 ساله اجباری كه با بودجه اختصاصی MEB و سازمآن‌‌های استانی در دست تاسیس هستند، 2924 كلاس در سال 1998 از طریق كمك‌‌های مردمی ساخته شد. علاوه برآن 2937 كلاس دیگر از طریق هم‌كاری MEB، سازمآن‌‌های استانی و كمك‌‌های مردمی در حال تاسیس است. هم‌چنین IMKB (بازار بورس استانبول) TOBB (اتحادیه بورس تركیه) و بنگاه خیریه Vehbi koc در حال ساخت 75 مدرسه با ظرفیت كل 43080 دانش‌آموزان هستند.

قراردادی بین IMKB و MEB در پنجم سپتامبر 1998 در رابطه با ساخت 47 مدرسه در 31 استان و 44 ناحیه با ظرفیت كل 29760 دانش‌آموز به امضا رسید. برنامه این است كه 24 مدرسه ابتدایی و 24 مدرسه شبانه‌روزی ساخته شود.گفتنی است كه زمین مورد نیاز برای ساخت این مدارس به IMKB تخصیص داده شده است.

13 مدرسه كه محل آن‌‌‌ها بوسیله مدیر كل استانی آموزش ملی و اعضاء گروه تجار محلی تعیین شده با سرمایه TOBB در حال ساخت است. این مدارس در13 استان به‌صورت شبانه‌روزی با ظرفیت كل 6120 دانش‌آموز در دست ساخت است.

ـ قراردادی بین MEB و گروه KOB با بنگاه خیریه Vehbi koc در 21 آپریل 1998 در رابطه با ساخت 15 مدرسه آموزش ابتدایی به امضا رسید. این مدارس طبق برنامه در سال تحصیلی 2000ـ1999 به خدمت گرفته شد.علاوه بر این تاسیس مدارس ابتدایی در 11 استان و 14 منطقه با ظرفیت كل 2700 دانش‌آموز در راه است.2 مدرسه در 2 استان منطقه آناتولی شرقی، یك مدرسه در آناتولی جنوب شرقی، 1مدرسه در منطقه دریای سیاه، 3 مدرسه در 3 استان آناتولی مركزی و 8 مدرسه در 8 استان منطقه مرمره در حال تاسیس است.

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

فوق لیسانس و دكتری



 

امتحان ورود به مرحله فوق لیسانس (LES) توسط مركز انتخاب و جایگزینی دانشجویان (ÖSYM) ودر ماههای مه و د سامبر برگزار می شود .

امتحان فوق لیسلنس در دو بخش رقمی و برخی استعدادها و توانائیهای فكری داوطلب را می سنجد .

نتایج امتحان LES تا دو سال بعد از تاریخ امتحان مرعیت دارد .

امتحان ورودی فوق لیسانس LES در مراكز ریاست دانشگاههائی كه در دفترچه راهنما ثبت شده است ،برگزار می شود.

در امتحان LES سئوالات چند گزینه ای بصورت مجموعه ای از تستها ارائه شده و نتایج توسط رایانه های مركز انتخاب و جایگزینی دانشجویان ÖSYM مشخص میگردد.

نتایج این اامتحان به آدرس داوطلب ارسال می گردد.

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

شرایط مراجعه برای شركت در امتحان



 

داوطلبینی كه می خواهند در امتحان فوق لیسانس LESشركت كنند ،باید حائز شرائط ذیل باشند (اخرین شرایط در دفترچة راهنمای هر دوره چاپ می گردد.

a-دانشجویانی كه یكسال بعد از تاریخ امتحان) (LES فارغ التحصیل خواهند شد.

b-داوطلبینی كه مرحلة لیسانس را پشت سر گذاشته اند.

c-دانشجویانی كه آموزش در سطح فوق لیسانس را ادامه می دهند .

d-داوطلبینی كه دارای مدرك فوق لیسانس هستند .

e-داوطلبین مرحلة دكتری.

f- داوطلبین دارای مدرك دكتری.

داشتن‌ دیپلم‌ دبیرستان، "كاردانی" ارزشیابی‌ می‌شود.

.2 مدارک Lisans Diplomasi (Bachelor) بعداز دیپلم‌ دبیرستان، "كارشناسی" ارزشیابی‌ می‌شود.

.3 مدارک Yuksek Lisans Diplomasi (Master) از دانشگاه‌هاي‌ گروه‌ یك‌ با شرط‌ داشتن‌ مدرك‌ كارشناسی، "كارشناسي‌ ارشد" ارزشیابی می‌شود.

‌تبصره: مدارك‌ موضوع‌ بند 3 از مراكز آموزش‌ عالی‌ كه‌ نامشان‌ در فهرست‌ دانشگاه‌های‌ گروه‌ یك‌ آورده‌ نشده‌ است‌ با شرط‌ داشتن‌ معدل‌ 3 از 4 به‌ همراه‌ ارایه‌ یك‌ مقاله‌ علمی‌ از رساله‌ دوره‌ كارشناسی‌ ارشد در نشریات‌ معتبر بانمايه بين المللي ، "كارشناسی‌ ارشد" ارزشیابی‌ مي‌شود.

. 4 مدارک Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi با پنج‌ سال‌ تحصیل‌ پیوسته‌ بعد از دیپلم‌ دبیرستان، "كارشناسی‌ ارشد" در دامپزشكی‌ ارزشیابی‌ مي‌شود.

.5 مدارک Doktora (Ph.D.) از داشگاه‌های‌ گروه‌ یك‌ با شرط‌ دارا بودن‌ مدرك‌ كارشناسی ارشد، "دكترا" ارزشیابی‌ می‌شود.

‌تبصره: مدارك‌ موضوع‌ بند 5 از مراكز آموزش‌ عالی‌ كه‌ نامشان‌ در فهرست‌ دانشگاه‌های‌ گروه‌ یك‌ آورده‌ نشده‌ است، به‌ شرط‌ داشتن‌ معدل‌ 3 از 4 همراه‌ با ارایه‌ یك‌ مقاله‌ علمی‌ با از پایان‌ نامه‌ دوره‌ دكترا در نشریات‌ معتبر نمايه شده بین‌المللی‌ غیر محلی)غیر از ایران‌ و كشور محل‌ تحصیل(، "دكترا" ارزشیابی‌ مي‌شود..

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

‌معرفي‌ دانشگاه‌ها و مراكز آموزش‌ عالی‌ تركیه‌



 

‌‌الف) دانشگاه‌ها و مراكز آموزش‌ عالی‌ تركیه، گروه‌ یك‌ (ممتاز)، براي‌ كلیه‌ دوره‌های‌ تحصیلی.

1- Ege Universitesi (Aegean University)

2- Anadolu Universitesi (Anatolia University)

3- Ankara Universitesi (Ankara University)

4- Ataturk Universitesi (Ataturk University)

5- Bogazici Universitesi (Bogazici University)

6- Cukurova Universitesi (Cukurova University)

7- Dokuz Eylul Universitesi (Dokuz Eylul University)

8- Gazi Universitesi (Gazi University Ankara)

9- Hacettepe Universitesi (Hacettepe University)

10- Istanbul Teknik Universitesi (Istanbul Technical University)

11- Istanbul Universitesi (Istanbul University)

12- Marmara Universitesi (Marmara University)

13- Orta Dogu Teknik Universitesi Ankara (Middle East Technical University)

14- Mimar Sinan Universitesi (Mimar Sinan University)

15- Yildiz Teknik Universitesi (Yilidiz Technical University)

16- Bilkent Universitesi (Bilkent University)

17- Karadeniz Teknik Universitesi (Karadeniz University of Technology)

ب) دانشگاه‌ها و مراكز آموزش‌ عالی‌ تركیه، گروه‌ دو (خوب)

كلیه‌ دانشگاه‌ها و مراكز آموزش‌ عالی‌ كه‌ مورد تایید شورای‌ آموزش‌ عالی‌(YÖK) كشور تركیه‌ كه داين فهرست اسامي آنها ذكر نشده، صرفاً‌ تاسطح‌ كارشناسی‌ ارزشیابی می‌شود.

ارزشیابی مقاطع‌ بالاتر این‌ گروه‌ از دانشگاه‌ها براساس‌ تبصره‌های بند 3 و 5 مورد بررسی‌ قرار می‌گیرد.

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

جدول‌ چگونگي‌ ارزشیابي‌ مدارك‌ تحصیلي‌ دانشگاه‌هاي‌ تركیه‌



 

مدارك

شرایط

ارزشیابی

Ön Lisans Diplomasi

2 سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستان یا پیش دانشگاهی

كاردانی

Lisans Diplomasi (Bachelor)

4 سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستان یا پیش دانشگاهی

كارشناسی

Yuksek Lisans Diplomasi (Master)

1- دوسال تحصيل پس از كارشناسي و در دانشگاههاي گروه يك مدرك 2- دو سال تحصيل پس ازكارشناسی در دانشگاه‌های گروه دو

داشتن معدل 3 از 4 به همراه نشر یك مقاله از رساله در نشرشیات معتبر

كارشناسی ارشد

Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi

5 سال تحصیل پیوسته بعد از دیپلم دبیرستان

كارشناسی ارشد دامپزشكی

Doktora (Ph.D.)

1- سه تا چهار سال تحصيل پس از كارشناسي ارشد در دانشگاههاي گروه يك

2- سه تا چهار سال تحصيل پس ازكارشناسی ارشد در دانشگاه‌های گروه دو

داشتن معدل 3 از 4 به همراه نشر یك مقاله از رساله در نشرشیات معتبر غير محلي با نمايه بين المللي

دكترا

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

آزمون تخصص پزشكی



 

این آزمون هر ساله در دو نوبت در ماههای آوریل وسپتامبر در شهر آنكارا برگزار میشود واز دو قسمت آزمون زبان خارجی وآزمون علمی تشكیل شده است . هدف از آزمون زبان خارجی انتخاب داوطلبین واجد شرایط برای شركت در ازمون علمی است . در آزمون زبان خارجی دانشجو می با یست از 100 امتیاز حدا قل 60 امتیاز كسب كند و گر نه حق ورود به ازمون علمی را نخواهد داشت.آزمون در تاریخی كه از سوی شورای آموزش عالی كشور تركیه از طریق دفترچه راهنمای آزمون tus مشخص میشود ساعت 30/9 صبح برگزارخواهد شد ونتیجه آزمون فردای آنروز ساعت 11 صبح بصورت لیستی در محل برگزاری امتحان دردسترس داوطلبین قرار می گیرد . دانشجو یانی كه حد نصاب قبوتی راكسب كرده اند وارد ازمون علمی خواهند شد كه همان روز راس سا عت 30/13 برگزار خواهد شد .

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

آزمون زبان خارجی



 

آزمون زبان خارجی به دو گروه تقسیم می شود

گروه اول. انگلیسی .فرانسه. آلمانی

گروه دوم.اسپانیولی.ایتالیایی.روسی

آزمون گروه اول بصورت تستی وگروه دوم بصورت تشریحی برگزار می شود و داوطلب میتوا ند یكی از 6 زبان خارجی را جهت آزمون انتخاب كند. درآزمون گروه اول متن ها یی به یكی از زبانهای انگلیسی فرانسه یا آلمانی / بسته به ترجیح دانشجو/ تنظیم شده است كه پرسشهایی در قالب در مطلب بصورت تستی وبه زبان تركی ارایه شده اند .در آزمون گروه دوم متنی متشكل از حدود200 كلمه به یكی از زبانهای اسپانیولی ایتالیایی یا روسی ارائه میشود كه داوطلب باید آنرا به زبان تركی ترجمه كند .

نكته.

قبولی این مرحله تا دو سال اءتبار دارد .چنانكه دانشجویی دراین امتحان حد نصاب قبولی را كسب كند جهت ورود به آزمون علمی تا دوسال از شركت در آزمون زبان معاف می باشد

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

آزمون علمی



 

هدف از آزمون علمی انتخاب دانشجویان واجد شرایط جهت ورود به دوره دستیاری در تخصص های مختلف پزشكی میباشد وبصورت تستی برگزار می شود .

این آزمون حاوی 3 گروه سوال می باشد .

1. تستهای ءلوم پایه پزشكی نوع اول TTBT. 1

2. تستهای ءلوم پایه پزشكی نوع دوم TTBT. 2

3. تستهای كلینیك KTBT

دانشجویان فارغ ا لتحصیل از دانشكده پزشكی به سوا لات TTBT .1 KTBT جواب خوا هند داد و دانشجویان فارغ ا لتحصیل از دیگر دانشكده ها سوا لات TTBT .1 TTBT.2 را جواب خواهند دا د .

TTBT .1

بیوشیمی 20%

میكروبیولوژی 20%

پاتولوژی 20%

فارماكولوژی 20%

آناتومی 10%

فیزیولوژی 6%

جنین شناسی و بافت شناسی 4%

TTBT.2

بیوشیمی 45%

میكروبیولوژی 45%

فیزیولوژی 5%

جنین شناسی وبافت شناسی 5%

KTBT

داخلی 30%

كودكان 30%

جراحی 25%

زنان و مامایی 15%

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

شرایط امتحانات برای دانشجویان خارجی در مقطع لیسانس



 

شرایط و تعهدات اولیه

برای شروع به تحصیل دانشجویان خارجی در تركیه امتحان ویژه ای تحت عنوان YÖS برگزار می گردد كه این امتحان هر ساله توسط مركز ÖSYM در تاریخهای معینی برگزار می شود.

شرایط و مقررات برای شركت كنندگان خارجی هر ساله توسط ÖSYM در دفترچه ویژه ای به چاپ می رسد. كه در این جا بخشی آنها آورده شده است. لازم به ذكر است كه حق ثبت نام برای پذیرفته شدگان تنها برای آن سال می باشد و این حق برای سالهای بعدی محفوظ نمی باشد.

هرگونه مكاتبه مابین ÖSYM و شركت كنندگان به زبان تركی با خط لاتین ویا انگلیسی می باشد.

در اثنای مكاتبه هرگونه تاخیر ناشی از سیستم پستی ویا مفقود شدن آنها، ÖSYM مسولیت ندارد. كسانی كه برگه های ورود به امتحان یا نتایج امتحان را مفقود نموده اند می توانند به ÖSYM مراجعه نمایند.

اصلاح و تغییر در مدارك و فرمهای ارسالی امكان پذیر نمی باشد و اگر مدارك به دفعات ارسال شود آخرین مدرك ارسالی مبنا قرار خواهد گرفت.

ÖSYM با مسایلی از قبیل خوابگاه، بورس و اقامت دانشجویان ارتباطی ندارد.

نحوه ثبت نام:

2- قطعه عكس از روبرو و واضح و بدون عینك رنگی

شماره پاسپورت

واریز مبلغ 50 دلار به حساب ÖSYM

زمان ثبت نام از اوایل ژانویه شروع می شود و امتحان نیز معمولا در روز یكشنبه در ماه آوریل ( فروردین اردیبهشت) برگزار می گردد.

امتحان در دو بخش برگزار می شود بخش اول كه سعی می شود دانش و تواناییهای دانشجویان بررسی شود تكیه كمی بر زبان داشته و سعی می شود با توضیحات به زبانهای تركی و انگلیسی مشكل زبان برطرف شود اخذ حداقل 40 نمره از 100 برای قبولی الزامی است. بخش دوم شامل دانش زبان تركی است كه هیچ تاثیری بر نتیجه امتحان نداشته و میزان آشنایی داوطلبین به این زبان مورد بررسی قرار می گیرد و اگر پذیرفته شدگان در دانشگاههایی كه به زبان تركی تدریس می شوند این نمرات پس از ثبت نام برای دوزه زبان تركی موثر می باشد .

امتحان به صورت تستی و 5 گزینه ای می باشد. به ازای هر 4 پاسخ اشتباه یك پاسخ صحیح حذف می شود.

هر ساله سهمیه دانشجویان خارجی برای دانشگاههای تركیه مشخص می شود و این سهمیه نمی تواند بیش از 10% دانشجویان آن دانشگاه باشد.

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

شهریه دانشگاههای ترکیه در سال تحصیلی 2006 - 2007



 

بر اساس مصوبه هیات دولت ، دانشجویان ترک که شهروند ترکیه می باشند بین 58 الی 483 لیر (معادل 50 الی 420 دلار ویا 55 هزار تومان تا 450 هزار تومان ) برای هر سال تحصیلی می پردازند. شهریه برای دانشکده های پزشکی 483 لیر ، کنسرواتوار دولتی (موسیقی) 481 دانشکده های مهندسی 317 ، حقوق 256 ، فن و ارتباطات 232 لیر می باشد.

دانشجویان در سیستم آموزش از راه دور (شبیه دانشگاه پیام نور ایران) کمترین میزان شهریه یعنی 58 لیر پرداخت می کنند.

درصورتیکه دانشجویان شهریه را در موعد مقرر پرداخت نکنند، ثبت نام نخواهند شد. بخشی یا تمامی شهریه دانشجویان به صورت وام بلند مدت توسط سازمانهای امور خوابگاهی کل مشور قابل پرداخت است. شهریه دانشجویان در دو قسط و در اول هر ترم به صورت یک دوم کل مبلغ شهریه پرداخت می شود.

دانشجویانی که در دانشگاههائی تحصیل می کنند که دروس به زبانهای خارجی (بغیر از رشته های زبانهای خارجی) تدریس می شود ، دوبرابر این مبلغ را می پردازند.

دانشجویان خارجی که در ترکیه به تحصیل می پردازند به صورت سه برابر دانشجویان داخلی محاسبه شده و به صورت ارزی دریافت می شود.شهریه دانشجویان خارجی که تبار ترکی داشته ولی تابعیت خارجی دارند، بر اساس مصوبه شورای آموزش تععین می شود (معمولا این مبلغ در حدود شهریه دانشجویان ترکیه ای به تصویب می رسد).

دانشجویانی که تا زمان مقرر برای تحصیل ، نتوانسته اند تحصیلات خود را به اتمام برسانند در سال اول 50 درصد و در سال بعدی 100 درصد بیش از سایر دانشجویان شهریه پرداخت خواهند کرد. همچنین دانشجویانی که همزمان در رشته دیگری به تحصیل می پردازند، دوبرابر دانشجویان دیگر برای رشته دوم پرداخت می کنند. فرزندان شهدائی که در جریان مبارزه با ترور جان خود را از دست داده اند، از پرداخت شهریه معاف هستند.

شهریه سالانه

دانشکده

483

دانشکده های پزشکی

403

دندانپزشکی

315

دامپزشکی

230

فیزیوتراپی

230

آمزش فنی

328

مدیریت دانشگاه İTU

317

مهندسی ، معماری ، مهندسی - معماری ، مهندسی تکنیک ، عمران ، ماشین آلات ، معدن ، الکتریک - الکترونیک ، شیمی ، هوا و فضا ، کشاورزی ، جنگلداری ،

258

علوم دریائی ، کشتی سازی و علوم دریائی ، محصولات دریائی ، دریانوردی ، هنر و طراحی ، هنرهای زیبا ،

232

فن ، فن ادبیات ، برنامه فنی ،

256

حقوق ، اقتصاد ، مدیریت ، علوم سیاسی ، علوم اقتصادی و ادرای ،

232

زبان تاریخ و جغرافی ، الهیات ، علوم تربیتی ، تربیت فنی حرفه ای ، آموزش پزشکی ، مهندسی صنایع ، تجارت و توریسم ، آموزش همگانی ، ادبیات، ارتباطات ،

58

آموزش از راه دور

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

رشته های گروه غیر پزشكی



 
تحصیلات پیش دانشگاهی
تحصیلات ابتدایی :(İlk Öğretim) در كشور تركیه از سن هفت سالگی آغاز می شود و به مدت 8 سال ادامه دارد. سپس تحصیلات دبیرستان (Lise) شروع می شود. مجموع دوره تحصیلات ابتدایی و دبیرستانی در تركیه 11 الی 12 سال می باشد. دوره دبیرستان شامل رشته های علوم انسانی، ریاضی، فیزیك و علوم تجربی است. بعد از اتمام دوره ابتدایی می توان دوره تحصیلات دبیرستانی را در رشته های علوم دینی و هنرستانهای صنعتی نیز ادامه داد كه طول تحصیلات برای این رشته ها معمولا دوازده سال می باشد. در پایان دوره دبیرستان به دانش آموزان مدرك دیپلم (Lise Diploması) اعطاء می گردد.

تحصیلات دانشگاهی
برای ورود به دانشگاهها و مراكز آموزش عالی كشور تركیه دارا بودن مدرك دیپلم دبیرستان و گذراندن آزمون سراسری (كنكور) الزامی است. آزمون سراسری (كنكور) برای متقاضیان خارجی و محلی متفاوت است كه به زبانهای تركی و انگلیسی برای خارجیها و به زبان تركی برای محلی ها برگزار می شود. دروس امتحانی شامل ریاضی، فیزیك، شیمی، معلومات عمومی و هوش می باشد. پذیرش دانشجویان در دانشگاهها براساس رتبه كسب نموده در آزمون سراسری (كنكور) می باشد.

مقاطع تحصیلی
1- Ön Lisans Diploması: دو تا سه سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستان می باشد.
2- Lisans Diploması: چهار سال تحصیل كه شامل حداقل 147 واحد می باشد.
3- Yüksek Lisans Diploması: دو سال تحصیل تمام وقت می باشد. برای ورود به این دوره دارا بودن مدرك Lisans Diploması الزامی است. این دوره شامل دو نیم سال كلاس درس و دو نیم سال رساله تحقیقاتی است.
4- Veterner Hekimliği Yüksek Lisans Diploması: پنج سال تحصیل تمام وقت در رشته دامپزشكی بعد از دیپلم دبیرستان می باشد.
5- Doktora (Ph.D.): سه تا چهار سال تحصیل تمام وقت می باشد. برای ورود به این دوره دارا بودن مدرك Yüksek Lisans Diploması الزامی است. این دوره شامل دو تا چهار نیم سال كلاس درس و حداقل چهار نیم سال تحقیقات می باشد. قبل از شروع تحقیقات دانشجو باید امتحان جامع را با موفقیت بگذراند. نوشتن رساله دوره دكترا و دفاع موفقیت آمیز از تحقیقات انجام شده شرط اعطاء مدرك دكترا است.

نحوه ارزشیابی مدارك تحصیلی
1- مدارك :Ön Lisans Diploması دو سال تحصیل و كلیه مدارك و تحصیلات نیمه تمام دانشگاهی (آكادمیك) دو یا سه سال تحصیل در صورت دارا بودن دیپلم دبیرستان به عنوان كاردانی ارزشیابی می شود.
2- مدارك :Lisans Diploması (Bachelor) بعد از دیپلم دبیرستان به عنوان كارشناسی ارزشیابی می شود.
3- مدارك :Yüksek Lisans Diploması (Master) از دانشگاههای گروه یك با شرط دارا بودن مدرك كارشناسی به عنوان كارشناسی ارشد ارزشیابی می شود.
تبصره 1: مدارك موضوع بند 3 از مراكز آموزش عالی كه نامشان در فهرست دانشگاههای گروه یك آورده نشده است با دارا بودن معدل 3 از 4 به همراه ارائه یك مقاله علمی از رساله دوره كارشناسی ارشد در نشریات بین المللی به عنوان كارشناسی ارشد ارزشیابی می شود.
4- مدارك :Veterner Hekimliği Yüksek Lisans Diploması پنج سال تحصیل پیوسته بعد از دیپلم دبیرستان، به عنوان كارشناسی ارشد در دامپزشكی ارزشیابی می شود.
5- مدارك :Doktora (Ph.D.) از دانشگاههای گروه یك با شرط دارا بودن مدرك كارشناسی ارشد به عنوان دكترا ارزشیابی می شود.
تبصره 2: مدارك موضوع بند 5 از مراكز آموزش عالی كه نامشان در فهرست دانشگاههای گروه یك آورده نشده است به شرط دارا بودن معدل سه از چهار همراه با ارایه یك مقاله علمی از رساله دوره دكترا در نشریات بین المللی غیر محلی (غیر از ایران و كشور محل تحصیل) به عنوان دكترا ارزشیابی می شود.
6- كلیه مدارك دانشگاهی كه بصورت مكاتبهای، ترددی و غیر حضوری اخذ شود غیر قابل ارزشیابی می باشد.

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

دانشگاهها و مراكز آموزش عالی تركیه



 

) دانشگاهها و مراكز آموزش عالی تركیه گروه یك (ممتاز)، برای كلیه مقاطع تحصیلی به شرح زیر می باشد.

1- Ege Üniversitesi (Aegean University)

2- Anadolu Üniversitesi (Anatolia Üniversity)

3- Ankara Üniversitesi (Ankara University)

4- Atatürk Üniversitesi (Ataturk University)

5- Boğaziçi Üniversitesi (Boğaziçi University)

6- Çukurova Üniversitesi (Çukurova University)

7- Dokuz Eylül Üniversitesi (Dokuz Eylül University)

8- Gazi Üniversitesi (Gazi University Ankara)

9- Hacettepe Üniversitesi (Hacettepe University)

10- İstanbul Teknik Üniversitesi (Istanbul Technical University)

11- İstanbul Üniversitesi (Istanbul University)

12- Marmara Üniversitesi (Marmara University)

13- Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara (Middle East Technical University)

14- Mimar Sinan Üniversitesi (Mimar Sinan University)

15- Yıldız Teknik Üniversitesi (Yildiz Technical University)

16- Bilkent Üniversitesi (Bilkent University)

17- Karadeniz Teknik Üniversitesi (Karadeniz University of Technology)

2) دانشگاهها و مراكز آموزش عالی تركیه گروه دو (خوب). كلیه دانشگاهها و مراكز اموزش عالی كه مورد تائید شورای اموزش عالیYOK)) كشور تركیه می باشند فقط قابل ارزشیابی در مقطع كارشناسی (لیسانس) هستند.

ارزشیابی مقاطع بالاتر این گروه از دانشگاهها براساس تبصره های 3 و 5 مورد بررسی قرار می گیرد.

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

جدول چگونگی ارزشیابی مدارك تحصیلی دانشگاههای تركیه



 

ارزشیابی

شرایط

مدارك

كاردانی

2 سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستان 12 ساله (یا پیش دانشگاهی)

On Lisans Diplomasi

كارشناسی

4 سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستان 12 ساله (یا پیش دانشگاهی)

Lisans Diplomasi (Bachelor)

كارشناسی ارشد

داشتن مدرك كارشناسی از دانشگاههای گروه یك یا از دانشگاههای گروه دو با معدل 3 از 4 به همراه یك مقاله از رساله در نشریات معتبر بین المللی

Yuksek Lisans Diplomasi (Master)

كارشناسی ارشد دامپزشكی

5 سال تحصیل پیوسته بعد از دیپلم دبیرستان

Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi

دكترا

داشتن مدرك كارشناسی ارشد از دانشگاههای گروه یك یا یك یا از دانشگاههای گروه دو با معدل 3 از 4 همراه ارائه یك مقاله علمی از رساله در نشریات معتبر بین المللی غیر محلی (غیر از ایران و كشور محل تحصیل)

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,     

شرایط انتقال برای دوره كاردانی



شرایط انتقال برای دوره كاردانی

داشتن شرایط عمومی طبق آیین نامه انتقال دانشجویان ایرانی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی خارج از كشور به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی داخل شامل :

1-خروج قانونی و نداشتن مشكل نظام وظیفه برای آقایان .
2- داشتن دیپلم كامل متوسطه نظام قدیم و یا مدرك پیش‌دانشگاهی نظام جدید مورد تایید وزارت آموزش و پرورش .
3- گذراندن حداقل 14 واحد درسی قابل قبول در دانشگاه معتبر خارج از كشور

شرایط انتقال برای دوره كارشناسی

داشتن شرایط عمومی طبق آیین نامه انتقال دانشجویان ایرانی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی خارج از كشور به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی داخل شامل :

1- خروج قانونی و نداشتن مشكل نظام وظیفه برای آقایان .
2- داشتن دیپلم كامل متوسطه نظام قدیم و یا مدرك پیش‌دانشگاهی نظام جدید با معدل كتبی حداقل 12 و یا معادل ارزشیابی شده آن توسط وزارت آموزش و پرورش .
3- گذراندن حداقل 36 واحد ترمی در نظام واحدی ، یا معادل آن در نظام سالانه با معدل كل حداقل 5/2 از 4 یا معادل آن در دانشگاه معتبر خارج از كشور

شرایط انتقال برای دوره كارشناسی ارشد ناپیوسته

داشتن شرایط عمومی طبق آیین نامه انتقال دانشجویان ایرانی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی خارج از كشور به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی داخل شامل :

1-خروج قانونی و نداشتن مشكل نظام وظیفه برای آقایان .
2- داشتن دیپلم كامل متوسطه نظام قدیم و یا مدرك پیش‌دانشگاهی نظام جدید یا معادل ارزشیابی شده آن توسط وزارت آموزش و پرورش .
3- داشتن مدرك كارشناسی از ایران و یا معادل ارزشیابی شده آن توسط وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی حسب مورد.
4- گذراندن حداقل 16 واحد درسی در نظام واحدی یا معادل آن در یكسال تحصیلی در نظام سالانه با معدل كل حداقل 3 از 4 یا معادل آن در دانشگاه معتبر خارج از كشور .

شرایط انتقال برای دوره دكترا

داشتن شرایط عمومی طبق آیین نامه انتقال دانشجویان ایرانی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی خارج از كشور به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی داخل شامل :

1-خروج قانونی و نداشتن مشكل نظام وظیفه برای آقایان .
2- داشتن دیپلم كامل متوسطه نظام قدیم و یا مدرك پیش‌دانشگاهی نظام جدید یا معادل ارزشیابی شده آن توسط وزارت آموزش و پرورش .
3- داشتن مدرك كارشناسی و كارشناسی ارشد از ایران و یا معادل ارزشیابی شده آن توسط وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و یا وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی حسب مورد .
4- گذراندن كلیه مراحل دوره دكترا ( تمام دروس مربوط و امتحان جامع ) با موفقیت و تنها نیمه تمام ماندن پایان نامه دوره در دانشگاه معتبر خارج از كشور


تبصره 1: دانشجویانی كه برای ادامه تحصیل در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی داخل كشور پذیرفته می‌شوند موظف‌اند شهریه تحصیلی خود را طبق تعرفه‌های تعیین شده توسط دانشگاه پرداخت نمایند.
تبصره 2 : متقاضیانی كه تا تاریخ تسلیم تقاضا بیش از یكسال وقفه تحصیلی داشته باشند ، دانشجو محسوب نمی‌شوند و درخواست آنان مورد رسیدگی قرار نخواهد گرفت.
تبصره 3 : درخواست انتقال به همراه مدارك لازم ، باید حداقل سه ماه قبل از شروع نیمسال تحصیلی كه داوطلب قصد انتقال را دارد به معاونت دانشجویی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ارسال شود.
تبصره 4 : فقط مدارك تحصیلی رسمی كه به تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در كشور محل تحصیل دانشجو رسیده باشد ، مورد بررسی قرار می‌گیرد.


براساس موافقت اخیر جناب آقای دكتر توفیقی وزیر محترم علوم ، تحقیقات و فناوری ، حداقل واحدهای موردنیاز برای انتقال فرزندان سفرا ، كاركنان و مأموران وزارت امورخارجه در خارج از كشور در دوره كارشناسی به 24 واحد ترمی یا معادل آن در یكسال تحصیلی تقلیل یافــت. بنابراین این قبیل متقاضیان می بایست حداقل 24 واحد درسی و یا معادل آن را در یكسال تحصیلی با معدل كل حداقل 5/2 از 4 یا معادل آن در دانشگاه معتبر خارج از كشور بگذرانند.
ضمناً ، درمورد متقاضیانی كه دوره پیش دانشگاهی را در ایران و یا در خارج از كشور نگذرانده و مستقیماً وارد دانشگاه خارج از كشور شده اند ، لازمست حداقل 24 واحد درسی دیگر و یا معادل آن را در یكسال تحصیلی ، علاوه بر واحدهای مورد نیاز برای انتقال در دانشگاه معتبر خارج از كشور با معدل كل حداقل 5/2 از 4 بگذرانند تا 24 واحد از كل واحدهای گذرانده شده توسط وزارت آموزش و پرورش در ایران برای ارزیابی مدرك .پیش دانشگاهی كسر و معــادل گواهینامـــه پایـــان دوره پیش دانشگاهی از سوی وزارت مذكور صادر گردد.

 


موضوع : <-PostCategory->


نویسنده :حامد هاشمی در تاریخ دو شنبه 4 مهر 1390برچسب:,